Kicsi, nagy, kerek, lógós, puha, feszes, szilikonos, természetes... stb stb...
ahány nő, annyi mell! Körüljártuk a melltémát!

Kamaszkoromban engem pl. nagyon zavart, mert még mindenki lapos volt körülöttem. Emlékszem milyen zavarban húzgáltam a 2 számmal nagyobb tornapóló alját a tesiórán jelentés alatt, amíg Ákos Bá' unottan nézett végig a tornasor társaságán. 

A lányok nagy része persze azt várja, hogy mikor kezd el növekedni a melle, mert attól érzi magát nőnek, és ennek nyilvánvaló pszichológiája van. A nőiesség egyik jelképe a női mell, de érdemes nem elfelejteni, hogy, ahány nő, annyi mellforma létezik, és nincsenek "sztenderd követelmények". Mindenkinek más tetszik saját magán, és a férfiak is mást és mást  részesítenek előnyben, amikor lehull a melltartó. De akkor van egyáltalán olyan, hogy  "tökéletes mell"? Mi van ha feszül, és fáj a keblünk? Van megoldás? Járjátok körül velem most a mell-témát!

 

via GIPHY

A női mell a statisztikák szerint az, amit a férfiak elsőként megnéznek, amikor ismerkedésre kerül a sor. (na jó, az első közt van amit megnéznek)  A nők ezért (is) nagyon fontosnak érzik, hogy milyen is a saját mellük. Ez a páros szerv a másodlagos nemi jellegek egyike, ami egyben intim zóna is a szexuális életünkben. Nincs megfelelő definíció arra, hogy milyen, és mekkora a tökéletes mell, de van egyfajta társadalmi elvárás, amihez sajnos mérik magukat a nők (igen,Te is!) és amiért egyesek képesek mindent megtenni, hogy megfeleljenek neki. Különleges optikai megoldásokkal mutatják nagyobbnak azok, akiknek kisebb, és néhányan a plasztikai sebészettől sem riadnak vissza. De történik fordítva is: Ritkábban mell kisebbítő műtétről is hallani. A mellimplantátum a virágkorát éli, több millió nő él feltöltött keblekkel, egyre újabb és újabb megoldások léteznek a kis mellűek problémájának megoldására.

Az első "találkozás" -om nekem  az volt, amikor tinédzserként egyszer csak nem tudtam hasra fordulni éjszaka. Fájt a mellem. Tiniként a hormonok termelődése miatt beindul a mellnövekedés. Az addig lapos mellkasunk alatt a mirigyszövet elkezd megnagyobbodni, és kidomborodik. Ez persze fájdalommal és bőrhúzódással is járhat, ha túl gyors az ütem. Striák is megjelenhetnek sajnos. Tinilányként mindenkit az a kérdés foglalkoztat: vajon mekkorára nő majd a mellünk? Ez szimpla genetika, nem lehet befolyásolni, hogy a kamaszkor után, mikor leáll a növekedési hormontermelés mekkora mellmérettel áld meg minket a sors. Lehet hogy A kosaras melltartót kell majd viselnünk, de lehet, hogy D-set. Ezt nem lehet kiszámolni, és hiába siettetjük tiniként a mellünk növekedését, erre sincs befolyásunk.

A mellnövekedés a lányoknál a 18-22 éves korban abbamarad, és ezzel a mérettel kell a további éveinkben együtt élni. Kisebb, nagyobb változás lehet (terhesség idejében, szoptatáskor megnő a mellünk, drasztikus fogyásnál a mellünkből is fogyhatunk), de igyekezzünk megbarátkozni a természet adta bőségünkkel, vagy éppen hiányunkkal.

A mellhez való hozzáállás koronként mindig változott. Az ókori görög-római kultúra  pl kimondottan testbarát szemlélettel kendőzetlenül - meztelenül is ábrázolta szobrain a női melleket, és ehhez a későbbi korok festői szobrászai is vissza- vissza nyúltak. A  modernitás felé már egyre inkább a mellek eltakarása lett az elvárt. A XX. század elején nők már sokkal inkább elrejtették a keblüket,a  dekoltázs villantás  társadalmilag, és erkölcsileg is egyre kevésbé volt illő. Ám, ahogyan a XX. században haladunk előre, úgy ismét lazulnak az erkölcsök. Egyre változik a közízlés, és a szemérem kérdése. Egyre több reklámban, videóklipben, filmben került középpontba a női mell (gondoljunk csak a strandon piros fürdőruhában futó Pamela Andersonra), és ahogy a szexuális szabadság egyre jobban kiteljesedett, úgy lett ismét elfogadott a dekoltázs megmutatása. Sajnos azonban az ezzel járó negatív hatások is begyűrűztek a nők gondolatai közé. Hiszen pl. ki akarná megmutatna a kicsi mellét, amikor annyi csinosabb és formásabb női mellett láthatunk bármerre nézünk? (megjegyzem, ez a kérdés  full önbizalomhiányból fakad, hiszen miért is ne lehetne a világ legszexibb legformásabb melle, egy egészen kicsi mell is?!)

A plasztikai sebészek mindenesetre meglátták a női önbizalomhiány lyukaiban tátongó piaci rést, és hogy  ebből kifolyólag a nőknek igényük lett arra, hogy “tökéletesre” szabhassák a mellüket is, így elterjedek a mellplasztikák. Ezzel a műtéti eljárással egy szilikon tasakot helyeznek be a mellszövet alá, vagy a bőr alá, ezzel növelve meg a női mell méretét.

szilikon_mell.jpg

Én személy szerint soha nem tudtam megérteni, hogy valaki -aki mellesleg egészséges, és örülhetne ennek a hatalmas szerencsének, - hogyan adhatja a fejét egy altatásos műtét borzalmára, és mindarra ami azután a jó esetben komplikáció mentes műtét után otthon várja. (vagyishogy: egy pohár vizet nem lesz képes felemelni egy teljes hónapig…)  Mindemellett természetesen a  plasztikai sebészet mindenkinek a saját döntése. Van, akinek sok önbizalmat adnak új jól sikerült mellei, és megszüntetik  gátlásosságát. Ám jobb ha tudod, hogy ez a műtét sok lehetséges komplikációval, fájdalommal, és hosszú rizikós több hónapnyi lábadozási időszakkal, és persze nem kevés anyagi kiadással is  jár.

És arra semmi de semmi garancia nincs, hogy a tested később hogyan fog reagálni a beavatkozásra, és a kapott gyógyszerekre, valamint, hogy az orvos milyen munkát fog végezni. Ha túl "mű" lesz a látvány, vagy ha az új mell-forma  nem üti meg az elvárt dizájnt, akkor bizony a páciens “így járt”.  Amondó vagyok, jobb, ha inkább arra törekszünk, hogy elfogadjuk Természet Anyánk által faragott kebleinket, és megszeretjük, mert bizony ők is a mi testrészünk, a mi egészünk részei. Kebleinkkel együtt vagyunk azok, akik vagyunk. Ezért csak hálásak lehetünk.

5 tipp, hogyan vigyázz a melleidre? 

Ha már ott vannak ezek a ruganyos, puha, érzékeny, formás, szexis, vagy éppen lógó nekünk mégis szép „testi kiegészítőink” akkor érdemes vigyáznunk rájuk.

  • Ápold a melled bőrét természetes alapanyagú testápolóval ugyanúgy, mint a tested többi részét.

 

  • Fontos, hogy havonta tarts mellvizsgálatot, hogy mindig képben légy a melleid állapotáról!  A mammográfiai vizsgálat az emlő daganatos betegségeinek ábrázolására alkalmas speciális röntgen felvétel, ami a 45 év feletti nőknek évente kötelező. Fiatal lányoknál jellemzően csak beutalóval végeznek UH (azaz ultra hang) vizsgálatot, mellyel a bajok ugyanúgy kiszűrhetők. 

    A mellfeszülés, és a mellnövekedés önmagában  nem áll összefüggésben az emlő daganatos megbetegedéseivel, azaz a mellrákkal. Ha "csak" feszül a melled, még ha nagyon fájdalmas sem kell rögtön kétségbe esned!

    Ám ha szokatlan dolgot fedezel fel a melledben, pl. olyan dudort, vagy csomót tapasztalsz, ami nem odavaló, vagy észreveszed, hogy váladékozik, vagy eldeformálódott a mellbimbód, akkor irány a nőgyógyász! Ő majd beutal a mammográfiára. Itt ultrahanggal, vagy mammográfiai röntgennel fognak megvizsgálni.

    Egyébként a melleidet rutinból rendszeresen is érdemes megvizsgálnod a ciklusod utáni 5. napon, akkor is, ha makk egészséges vagy.  Végülis minden érintéssel javul a testeddel való jó viszony. Állj egy tükör elé, le a melltartókkal és induljon a tapogatás.:

 

 

  • Ha havonta egyszer megjön a Mikulás, az kihat a hangulatunkra, a táplálkozási szokásainkra, a bőrünkre, de még a mellünkre is. Bizony-bizony! A havi hormonvasútról itt írtunk bővebben. Sok nő nem kerülheti el a menstruáció előtti mellfeszülést, ami a testünk jelzése arra, hogy készüljünk, mert hamarosan jönnek a piros betűs napok. Általában a havi vérzés megérkezése előtti héten tapasztalhatunk mellfeszülést, ami egy fura érzés lehet elsőre, ha még nem tapasztaltad. Ne ijedj meg ettől, ez teljesen normális, hiszen a hormonok hatására a melled megnő magától, és ez bizony bőrfeszülést eredményez. Ilyenkor próbálj meg kényelmes melltartókat hordani (jó választás lehet a sportmelltartó), és ne hason aludj éjjel, mert nem lesz kényelmes. A mellfeszülés mindenkinél másmilyen, vannak extrém esetek, de általában ez nem több egy is kellemetlenséggel, ami nem tart sokáig, és amint megjön a ciklusod el is múlik.

 

  • A mellfeszülés a hormonok változása miatt van, ezekre pedig vitaminokkal, és természetes étrend kiegészítőkkel is tudsz hatni. Az E-vitamin például segít kiegyenlíteni a hormonszintet így nem lesz mellfeszülés. Ott van még a magnézium és a B6-vitamin, amit a vérzés előtti héten érdemes szedni. Ezt nem csak az idegességet, és hangulatingadozást mulasztja el, hanem a mellfeszülést is megszünteti. Az esszenciális zsírsavak (omega3 és társai) segítik rendbe tenni a női hormonszintet, és szerencsére megtalálhatóak például a lenmagolajban, ami a salátádra téve is elfogyaszthatsz, de van belőle kapszula is.

Éljenek a női mellek!

Akármennyire is teher néha a mell (mondjuk sport közben, vagy amikor megjön és feszül), akkor is a mieink, az életünk részei ők!

Szeresd a melleidet és légy büszke rájuk, akármekkorára is nőttek! Ne dőlj be a társadalmi elvárásnak miszerint "az a jó ha nagy"  Hidd el, a kis melleknek is megvannak a maga előnyei, és szexi kisugárzása, mint ahogy a nagy mellnek is a hátrányai, és előítéletei. Gondolj csak bele, egy nagy mellű nő sok előítélettel és bizonyos szintű női irigységgel is találkozik nap, mint nap. A nagy mellek zavaróak lehetnek sportolás közben, fájdalmasan súlyosak lehetnek alvásnál, a terhességet szoptatást és az azutáni forma alakulást már ne is említsük. Szóval ne légy se telhetetlen, se nagyravágyó.

 

girl-2251534_1920.jpg

Inkább lélekben fogadd el magad, és légy büszke a testedre. Ha van önbizalmad, azt kívülről is észreveszik (főleg a férfiak), így biztos, hogy nem az a lány leszel, akit egy könnyen felejtenek, bárhol is bukkansz fel. Hangsúlyozd a melleidet (legyenek akár kicsik, akár nagyon), de ne vidd túlzásba. A több kevesebb elv a legjobb

A melled egy csodás szerv, ami esztétikussá teszi a testedet, a szeretkezés közben erogén zónaként üzemel, és amikor eljön az idő, hogy életet adsz a kisbabádnak, akkor ezen keresztül táplálhatod.

Ugye hogy máris másként tekintesz a saját melledre?

Ani

A bejegyzés trackback címe:

https://intimpiri.blog.hu/api/trackback/id/tr1613652918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Intim Piri

Üdv Intim Pirinél! :) Ebben a blogban olyan posztokat fogok közzétenni különböző lányokról, hölgyekről, akik jó ismerőseim, és akik az intim tapasztalataikat velem meg merték osztani. Természetesen nem az igazi nevükön szerepelnek majd ők, de a koruk és a sztori az bizony megtörtént eseményeken alapul, amiből esetleg sokan tanulhatnak. A téma a női titok, és minden ami vörös és forró, és minden, ami ehhez kapcsolódhat: Pl.:a női test dolgai, azaz a menstruáció, a babatervezés (nehézségei), testi változások, hormonproblémák, kamasz-parák, fogamzásgátlás, szex női szemmel, STDk, tapasztalatok menstruációs termékekről, eszközökről, higiénia -téma, menstruációs kultúrhiedelmek, változások a korral, stb stb..... Hogy ez hogy jött? Minden napra esik egy vagy több menstruáló nő! De akkor mért nem beszélünk róla gyakrabban? Sokan nyűgnek vagy tabunak érzik, vagy éppen a hátuk közepére kívánják ezt a dolgot, és közben csendben szenvednek. Max. magukban szidják a Mikulást, a kérdéseiket pedig megtartják maguknak, vagy legfeljebb a sokszor mufurc pasi-nőgyógyásznak. A menstruáció és társairól beszélni még mindig “ciki”, és kimondott sztori-fórumot sem láttam még erre eddig, pedig ha jól belegondolok, a világot lényegében a történetek és a menstruáció tartja fenn! Az egészséges női ciklus a termékenységünk jele, vagyis tőle vagyunk mi nők izzig- vérig ;) nők. A ciklusunk miatt válhatunk nőből anyává, azaz belőle kifolyólag foganhat meg a gyermekünk is. Ezek nagyon fontos dolgok, de mivel el vannak tussolva, szőnyeg alá van söpörve a velük kapcsolatos nem kevés probléma is. Legalábbis nyilvánosan elmélkedni kevesen mernek róla. Itt tehát álnévvel vagy név nélkül minél több igazi nő minél több igazi tapasztalata kerül terítékre, a szaftos -vörös részletekkel, mindenki okulására, vagy legalább csak azért, hogy „hangosan” elgondolkozhassak rajtuk, hátha valakiknek érdekesek lesznek a konklúzióim. Ha pedig felvetettem valaki(k)ben még további gondolatokat is, akkor már egyenesen boldog is leszek! :) Kövessetek itt és a facebookon is. Ha van hozzáfűzni valótok az írásaimhoz, és ha mertek is megszólalni, beszélgessünk! Nagyon kíváncsi vagyok a visszajelzéseitekre! Kommentben jöhet minden ami hozzáfűzés a témához, vagy kritikusan építő hozzászólás. Aki trollkodik, azt kivágom, és hogy mi számít trollkodásnak, azt én döntöm el. (Nyugi, ezt már kiszúrom messziről!) Ha van olyan tapasztalatotok, amiből szeretnétek, hogy cikk szülessen, mert sokaknak szóló nyilvános tanulsággal szolgál, szívesen megírom név nélkül itt a blogon, ha látok benne fantáziát és ha van rá kapacitásom. Ide küldhetitek a sztorikat: intimpiri@gmail.com Mindenkinek szép napot, és ne pironkodjatok, csak olvassátok a meséket, Pirostól-mikulásig!:) Puszillak, Piri<3

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

7 fun facts (2) anyák és tinik (1) anya lánya viszony (1) aquatampon (2) átszellőző intimbetét (1) a jó intimkehely (4) beszámoló (1) beszéljünk a hüvelygombáról (1) Biointimo (2) candida (1) cup (1) diéta (1) elsőmensi (1) elsőmenstruáció (1) étkezés (1) fádalom (1) feleletválasztós (1) felvilágosítás (1) fogyókúra (1) free bleeding (1) fürdő (1) hangosinterjú (1) hirtelen hízás (1) hízás (1) hogy menstruálj betéttel tesiórán (1) horvátország (1) hulladékmentes (1) hulladékmentesen (1) hüvely (1) hüvelygomba (2) huvelygomba (1) hüvelyszárazság (1) intermittent fasting (1) intim (7) intimbetét (10) intimhigiénia (8) intimitás (3) intimkehely (11) intimkehely felmérés (1) intimpiri (3) intimtölcsér (7) intim betét (1) intim felvilágosítás (1) intim fertőzés ellen (1) intim kehely (5) intim tölcsér (6) intmbetet (1) karácsony (1) kehelytampon (6) kezelhető nemibetegség (1) kitöltős teszt (1) konzervatív (1) környezet (1) különleges alkalom varázsa (1) liberális (1) megjött (1) méhnyak (1) méhszáj (1) melegítőtapasz (1) Melody cikke (1) melody cikke (1) mensi (9) mensikehely (3) menstruáció (21) menstruacio (9) menstruációskehely (1) menstruációs betét (1) menstruációs csésze (5) menstruációs hízás (1) menstruációs kehely (7) menstruácó (1) menstrual cup (1) menzesz (6) menzesztapasz (1) menzesz téma (2) méretválasztás szempontjai (2) mialapján (2) moshatobetet (1) moshatóbetét (2) mosható betét (2) mosható intimbetét (2) mosibetét (2) mosibetet (2) nőgyógyász (1) nőiciklus (1) nőidolgok (1) nőifánk (1) nőiség (1) nőititok (1) női ciklus (1) nyaralás (1) nyaralási baki (1) ökolányok (1) óvszer (1) pamuttampon (3) Poppy Pads (2) puncitéma (1) Rossman (1) rossmann (1) rossmann magyarország (1) rossz cukoranyagcsere (1) rossz emlék (1) rozina (1) sikersztori (1) std (1) sulis para (1) szabad vérzés (1) szárnyasbetét (1) személyes élmény (1) szex (1) szexy alkalom (2) szex menstruáció alatt (1) szex menzesz (1) szövetbetét (2) szűz (1) szüzesség (1) szüzesség elvesztése (1) tabu (1) tabutéma (1) tampon (6) tampon használat (4) tampon teszt (1) tampon vagy betét (1) tampon vs kehely (4) tapasztalat (1) (1) tesióra (1) tesióra para (1) testnevelésóra (1) the birds and the bees (1) tökéletes kehely (1) TSS (2) ünnepnap (1) utazásitipp (1) vagina (1) védekezés (1) vér (1) veszély (1) villáminterjú (1) virágok és méhecskék (1) vizesedés (1) vízvisszatartás (1) vörös stoptábla (1) zerowaste (1) Címkefelhő