"Amikor a hüvelyem egy sivatag,
na, az cseppet sem szívderítő, érzésnek pedig egyenesen utolsó"… (Lili sztorija)

Épp a múltkor elmélkedtem azon, hogy nekem régen lényegében semmi gondom sem volt a tamponnal, már úgy általában véve. Hosszú évekig a menzesz első pár napjában simán csusszant be meg ki minden gond nélkül. Aztán úgy a harmadik nap tájékától az apadóban lévő vérzésemnél meg már nem annyira. Akkor már sokszor konkrétan neki kellett veselkednem, hogy erővel ki tudjam húzni. Egy műanyag dugó merészségével rögzült ilyenkor mindig a szemtelenje!

Na, egy pillanat! Hogy is van ez?!

Lilivel hastáncon tárgyaltuk ki, hogy beragadás ellen az a jó, ha átgondolod mi is kell neked: „Normál” vagy „szuper”? Szóval, ha egy cunami vérfolyam kapott el, -és mondjuk az első pár napon a mensi általában pont ilyen szokott lenni - akkor legyen nálad szuper nedvszívó, minél hatalmasabb méretű tampon, az apadó napokra pedig ott a kisebb „normáltampon”. Vagy ha már csak pecsételsz, akkor a „mini”. Igen, a minit be lehet vetni 35 évesen is, semmi köze a tinikhez. Némelyik doboz dizájnja ugyan ezt üzeni, de csak nyugodtan! (Hozzáteszem, nekem sajnos a gyenge napokon mind a normál mind a mini ugyanúgy breagad mintha csak szuper lenne, így speciel nekem ezek a ragadvány nevek nem jelentenek túl sokat.)

Ja, és még néhány dolgot mind egyszerre bírjál fejben tartani: 1. hogy éppen milyen a virágzás lefolyása; 2. Hogy mi várható még; 3. és hogy melyik típusú tamponból mennyit vigyél magaddal lehetőleg egy külön tokban, merthát az elég kellemetlen tud lenni, ha véletlenül a tampont rántod ki a táskádból a tollad/rúzsod helyett. Bár társaságban mindenki jót somolyogna mindkettőn.

Lilikém, mikor a sport és a tampon kapcsolata szóba került, egész részletesen ecsetelni kezdte, hogy ő hogyan tapasztalja meg az tamponozva úszás „kellemességeit”. Izzadni pl. utál, így a heti kötelező rendszeres mozgást inkább hobbi úszóként tudja le. Ez viszont azzal jár, hogy az úszóedzések gyakran esnek a pirosbetűs napokra.

(-Brr, én ebbe bele sem tudok gondolni. -Piri)

underwater-896496.jpg

„Mikor átöltözöm az még Oké, mert ugye bennem van a cucc. Csobbanok, leúszom a távomat. Érezni nem érzek semmit, néha talán egy kis „melegzuhanyt” odabent, amikor megindul egy-egy adag vér lefelé. Mivel a tampon nem egy túl kemény vízválasztó, nem tudom, hogy ebből mi jön ki alul, de inkább nem is akarok belegondolni! Ha a tampon tényleg „szuper”, akkor elvileg semmi. Aztán mikor megvagyok a távval, megyek tusolni, és khm… elképzelem, hogy az a sok minden, ami eddig a medencében a vízből mind felszívódott a tamponba (klór, víz, és „egyebek”) most megspékelődik még egy kis tusfürdő-sampon kombóval is, és hogy ez az egész folyamatosan érintkezik belül a hüvelyemmel… Áááhhh ne, nem akarom elképzelni! Jah, és még emellett mit érzek?! Hogy vizes és hideg a cucc. Én hiába lettem a forró zuhanytól kívül friss, ő odabent gusztustalanul megszívta magát, és már nagyon kikívánkozik. De le kell zuhanyozzak, és ki kell szednem magamból mert érzem, hogy az arcom önkéntelenül is fintorba rándul, ahogy a puncimra gondolok. Nem, a tusolóban nem tudom kiszedni, mert nincs mibe beletekerni, nincs nálam zsepi, a kukáig pedig nem fogok a zuhanyzó közönsége előtt „Véres kardot hoztam”-ot játszani… Félig megtörölközve, de még átöltözés előtt libabőrösen fénysebességgel irány a WC! Törölközőbe csavarva, még mindig fintorogva, a körülményekhez képest fürgén totyogok kifelé és már alig várom, hogy túl legyek a műveleten! Benn a WC-fedezékben, már ott az átázott pamutszál a markomban, és meghúzom. Nem jön! Még egyszer! Erősebben! Nah, mostaztán nem szabadulsz! Harmadjára egy nagy erős húzás, egy önkéntelen felszisszenés, és kinn is van a fatörzs-méretűre nőtt tampon! Áú, ez fájt!

"Mindeközben már veszem is elő a következőt, hogy magamba tuszkoljam, noha érzem, hogy szegény punust, főleg a hüvelyemet igencsak megviselte a többórás egybeolvadás a fatörzs-tamponnal. Fáj, szúr, ég, és kicsit talán még viszket is. Áh, nembaj, kicsit mozgok sétálok erre arra, pikkpakk beolajozódik az.... vagy nem.  Arra persze nincs garancia, hogy ez a kisebb cseretampon mennyire fog megduzzadni odabent, de azért tisztelettel megkérem az égieket, és a hormonokat, hogy a mensi csak most ne kezdjen rá a kelleténél jobban, mert cserének direkt minit hoztam...”

Szóval ilyen a Lili - féle tamponozós úszkálás. Köszönöm, inkább nem kérem. Szuper-különlegesnek ma már nem mondható tippem az úszáshoz, de akármilyen természetes vagy mesterséges tavi merüléshez, csakis az ázhatatlan orvosi szilikon intimkehely, furább régebbi nevén intimtölcsér vagy a lehető legpontosabb nevén menstruációs kehely. Amellett, hogy ő nem szív fel semmit, nem túlzás azt állítani, hogy maga a menstruáció Szent Grálja! Ezt valahol olvastam, és nagyon tetszett a hasonlat. Elképzelem, ahogy erre most sokan felhúzzák a szemöldöküket, de azt is, hogy minden kelyhező csajszi aki ezt olvassa, magában bőszen bólogat. Merthogy tényleg így van! Persze ezt csak azok értik igazán, akik már átestek az igazi kehely-keresztségen! ;)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://intimpiri.blog.hu/api/trackback/id/tr4714892934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Intim Piri

Üdv Intim Pirinél! :) Ebben a blogban mindenről szó lesz, ami vörös és forró, azaz menstruáció. Tapasztalati úton fogjuk körbejárni a nőt, a ciklust, a menzeszt, és mindazt, ami ezek mögött van, vagy lehet. Menstruációs kehely, intim higiénia, tapasztalatok a gyakorlatból, hormonális kérdések, ciklus, punci, méhnyak nyák, első és utolsó menzesz, body shaming, body-pride stb stb.... Kövess itt és facebookon, instán is. Ha van véleményed, beszélgessünk! :) Puszi, Piri<3

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

7 fun facts (2) anyák és tinik (1) anya lánya viszony (1) aquatampon (2) átszellőző intimbetét (1) a jó intimkehely (4) barnázás menstruáció után (1) beszámoló (1) beszéljünk a hüvelygombáról (1) Biointimo (2) candida (1) covid (1) COVID19 (1) Covid oltás mellékhatásai (1) Covid vaccina és a menstruáció (1) Covid vaccina mellékhatása (1) cup (1) diéta (1) elsőmensi (1) elsőmenstruáció (1) étkezés (1) fádalom (1) feleletválasztós (1) felvilágosítás (1) fogyókúra (1) free bleeding (1) fürdő (1) hangosinterjú (1) hirtelen hízás (1) hízás (1) hogy menstruálj betéttel tesiórán (1) horvátország (1) hulladékmentes (1) hulladékmentesen (1) hüvely (1) hüvelygomba (2) huvelygomba (1) hüvelyszárazság (1) intermittent fasting (1) intim (7) intimbetét (10) intimhigiénia (8) intimitás (3) intimkehely (11) intimkehely felmérés (1) intimpiri (3) intimtölcsér (7) intim betét (1) intim felvilágosítás (1) intim fertőzés ellen (1) intim kehely (5) intim tölcsér (6) intmbetet (1) karácsony (1) kehelytampon (6) kevés menzesz (1) kevés menzesz okai (1) kevés menzesz oka (1) kezelhető nemibetegség (1) Kis Fekete Barátnő (1) kitöltős teszt (1) konzervatív (1) környezet (1) különleges alkalom varázsa (1) liberális (1) megjött (1) méhnyak (1) méhszáj (1) melegítőtapasz (1) melody cikke (1) Melody cikke (1) mensi (10) mensikehely (3) menstruáció (22) menstruacio (9) menstruációskehely (2) menstruációs betét (2) menstruációs csésze (5) menstruációs hízás (1) menstruációs kehely (7) menstruáció késése (1) menstruáció után barnázás (1) menstruáció vaccina (1) menstruácó (1) menstrual cup (1) menzesz (6) menzesztapasz (1) menzesz téma (2) menzesz után barnázás (1) méretválasztás szempontjai (2) mialapján (2) miért nem jön meg (1) mitol keshet a menzesz (1) mitől késhet a menzesz (1) moshatobetet (2) moshatóbetét (2) mosható betét (3) mosható intimbetét (4) mosható tisztasági betét (1) mosibetét (3) mosibetet (3) nem jön meg (1) nőgyógyász (1) nőiciklus (1) nőidolgok (1) nőifánk (1) nőiség (1) nőititok (1) női ciklus (1) nyaralás (1) nyaralási baki (1) ökolányok (1) óvszer (1) pamuttampon (3) Poppy Pads (2) puncitéma (1) Rossman (1) rossmann (1) rossmann magyarország (1) rossz cukoranyagcsere (1) rossz emlék (1) rozina (1) sikersztori (1) std (1) sulis para (1) szabad vérzés (1) szárnyasbetét (1) személyes élmény (1) szex (1) szexy alkalom (2) szex menstruáció alatt (1) szex menzesz (1) szövetbetét (2) szűz (1) szüzesség (1) szüzesség elvesztése (1) tabu (1) tabutéma (1) tampon (6) tampon használat (4) tampon teszt (1) tampon vagy betét (1) tampon vs kehely (4) tapasztalat (1) (1) tesióra (1) tesióra para (1) testnevelésóra (1) the birds and the bees (1) TLB mini (1) tökéletes kehely (1) TSS (2) ünnepnap (1) utazásitipp (1) vagina (1) védekezés (1) vér (1) veszély (1) villáminterjú (1) virágok és méhecskék (1) vizesedés (1) vízvisszatartás (1) vörös stoptábla (1) zerowaste (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása