Havi egy hullámvasút
amin jó ha minden nő végigszáguld

Ugye neked is vannak olyan napjaid, amikor legszívesebben az egész világ elől elbújnál, és csak magadra húznád a takarót és sosem kelnél ki az ágyból? ...Csak annyi időre, amíg újra töltöd a chipses tálat, hogy nehogy lemaradj a kedvenc sorozatod aktuális részéről? Ha te is érzed magad legalább így havonta egyszer, akkor nyugi, nem vagy egyedül!

A cilusunk, -végig egész hónapban - képes arra, hogy szélsőséges érzelmekkel árasszon el: Egyik percben átölelnénk a világot, a másik percben meg elküldenénk mindenkit a francba. Jöjjön most egy  tanmese a hormon hullámvasútról, ami nem kíméli még a királylányokat sem!

Hol volt, hol nem volt, hanem leginkább van, él egy Királylány bennünk, akinek testét és hangulatát ugyanúgy a női hormonok befolyásolják, ahogy a világ minden más lányáét, nőjéét is. Az ösztrogén mellett a progeszteron, és a tesztoszteron nevű hormonoknak is fontos szerepe van abban a 28-35 napig tartó ciklusban, amit a királylányunkat sem kerülheti el. És igen: a kötelezően 28 napos ciklus bizony mítosz! Nem kell beparázni ha a Te Királylányod megmakacsolja magát és saját ritmust választ. Teljesen normális vagy kevesebb,vagy akár 35 napos ciklussal is!  A lényeg nem annyira a tartam, hanem inkább a rendszeresség!

 

Királylányunk, - és ez de ismerős, ugye? -  a menstruációs ciklusának kezdetén legszívesebben átaludná a napot. Ilyenkor erős a vérzése, és az sem ritka, hogy alhasi görcsök kínozzák őt. Miközben próbálná az országát igazgatni, 4-5 óránként muszáj megállnia, és ellátogatni oda, ahová a király is gyalog jár (szóval a WC-re), hogy tampont és / vagy betét cseréljen.

Hercegnőnk  menstruációjának vége felé már jobban érzi magát, és végre részt tud venni érdemben a birodalom kormányzásában férje/apja mellett, miközben újra szépnek látja magát és a testét. A ciklus 10-12. napja között a királylány bőre úgy ragyog, akárcsak a legszebb gyémánt a koronáján, és szinte kicsattan az energiától, hiszen az ösztrogén szintje a csúcson jár. A királylányra bárki ránéz, azt látja, hogy milyen szexi, és minden férfi a birodalomban elirígyli őt a királytól. De aztán újra drámai változás áll be: a Királylány  szervezetében bekövetkezik a tüszőrepedés, amit ovulációnak nevezünk orvosi néven.

Ha a hercegnő már esetleg ifjú királynévá avanzsált, aki királyával trónörököst szeretne nemzeni,  itt az ovuláció környékén  érdemes védekezés nélkül szeretkezni, mert itt a legnagyobb az esély arra, hogy megfoganjon a leendő kisherceg, vagy kishercegnő. Az ovuláció "pontosideje" viszont sosem biztos. Ez a teremtés titka, de ki lehet következtetni bizonyos jelekből. Ovulációs pecsételés, éles szúró hasfájás is jelezheti a tüsző repedését. A petesejt ezután még 24! óráig életképes mindössze. Nagyon kicsi tehát az a bizonyos befogadási időkapu. Jó hír, hogy a termékeny méhnyak nyák vizes laza állagú, amelyik könnyedén tereli a királyi katonákat a cél felé, és segíti őket a nő testében egy ideig várakozó állásban életben maradni.

A mi kis tanmesénkben viszont most nincs szex, csak egy Királylány van.  Ciklusának 14. napján beüt a krach, azaz jön az elképesztő érzelemhullám, ami egy kicsit megviseli őt is. Itt lép működésbe ugyanis a progeszteron, és a tesztoszteron nevű hormon, amik elkezdenek tombolni a Királylány szervezetében, mondjuk úgy a 19 és 22. nap között. Ez a két hormon hibáztatható azért, hogy a királylány arcbőre fénylővé válik és ellepik arcát a pattanások, ami kihat a hangulatára is. A magas progeszteron szint miatt a királylány csak úgy kívánja ételeket, így a szolgák haptákban állnak és megállás nélkül hordják fel neki a lakosztályába a különlegességeket.

Pizza Emoji GIF

A királylány végre újra kedvet érez, hogy körbe fussa a királyi palotát egy-két testőr kíséretében.

Ez az állapot azonban nem tart sokáig, mert jön a rettegett PMS (premenstruációs szindróma) és királylányunk ciklusának 23-25. napján dekoncentrálttá válik. Ilyenkor semmire sem tud figyelni, ráadásul még a libidója is a béka feneke alatt van. Ilyenkor a királylány legszívesebben köntösben ülne a vártoronyban és kifelé bámulna az ablakon. Szerencsére a női test nem hagyja magát csak olyan könnyen lehúzni. Pláne a bennünk élő Királylányé nem, így a ciklus 26-28. napján újra erejének teljében érzi magát, és arra is képes, hogy ő legyen a leglelkesebb a királyi edzőteremben.

A hirtelen bekövetkezett örömteli állapot nem tart sokáig, mert Királylányunk sem kerülheti el a mellfeszülést (mondjuk a megnövekedett mellmérettel nincs baja), a pattanásig feszült idegállapotot, és a görcsös érzést az alhasban, ami az újabb menzesz ígéretét hordozza.

Ezzel el is érkeztünk a körforgás elejére, és a mesénk végére. Hiszen Királylányunk életében újra eljön a nap, amikor megérkezik a menstruációja.

Lehet tehát szalajtani a szolgákat - vagy azok hiányában a hercegi/királyi férjet - a királyi drogériába tamponért és betétért de tüstént-,hogy újra bele lendülhessünk egy randevúba személyi Mikulásunkkal. :)

Anett

 Crystal Ball Smh GIF by U by Kotex Brand

 

A bejegyzés trackback címe:

https://intimpiri.blog.hu/api/trackback/id/tr7813404143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Intim Piri

Üdv Intim Pirinél! :) Ebben a blogban mindenről szó lesz, ami vörös és forró, azaz menstruáció. Tapasztalati úton fogjuk körbejárni a nőt, a ciklust, a menzeszt, és mindazt, ami ezek mögött van, vagy lehet. Menstruációs kehely, intim higiénia, tapasztalatok a gyakorlatból, hormonális kérdések, ciklus, punci, méhnyak nyák, első és utolsó menzesz, body shaming, body-pride stb stb.... Kövess itt és facebookon, instán is. Ha van véleményed, beszélgessünk! :) Puszi, Piri<3

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

7 fun facts (2) anyák és tinik (1) anya lánya viszony (1) aquatampon (2) átszellőző intimbetét (1) a jó intimkehely (4) barnázás menstruáció után (1) beszámoló (1) beszéljünk a hüvelygombáról (1) Biointimo (2) candida (1) covid (1) COVID19 (1) Covid oltás mellékhatásai (1) Covid vaccina és a menstruáció (1) Covid vaccina mellékhatása (1) cup (1) diéta (1) elsőmensi (1) elsőmenstruáció (1) étkezés (1) fádalom (1) feleletválasztós (1) felvilágosítás (1) fogyókúra (1) free bleeding (1) fürdő (1) hangosinterjú (1) hirtelen hízás (1) hízás (1) hogy menstruálj betéttel tesiórán (1) horvátország (1) hulladékmentes (1) hulladékmentesen (1) hüvely (1) huvelygomba (1) hüvelygomba (2) hüvelyszárazság (1) intermittent fasting (1) intim (7) intimbetét (10) intimhigiénia (8) intimitás (3) intimkehely (11) intimkehely felmérés (1) intimpiri (3) intimtölcsér (7) intim betét (1) intim felvilágosítás (1) intim fertőzés ellen (1) intim kehely (5) intim tölcsér (6) intmbetet (1) karácsony (1) kehelytampon (6) kevés menzesz (1) kevés menzesz okai (1) kevés menzesz oka (1) kezelhető nemibetegség (1) Kis Fekete Barátnő (1) kitöltős teszt (1) konzervatív (1) környezet (1) különleges alkalom varázsa (1) liberális (1) megjött (1) méhnyak (1) méhszáj (1) melegítőtapasz (1) melody cikke (1) Melody cikke (1) mensi (10) mensikehely (3) menstruáció (22) menstruacio (9) menstruációskehely (2) menstruációs betét (2) menstruációs csésze (5) menstruációs hízás (1) menstruációs kehely (7) menstruáció késése (1) menstruáció után barnázás (1) menstruáció vaccina (1) menstruácó (1) menstrual cup (1) menzesz (6) menzesztapasz (1) menzesz téma (2) menzesz után barnázás (1) méretválasztás szempontjai (2) mialapján (2) miért nem jön meg (1) mitől késhet a menzesz (1) mitol keshet a menzesz (1) moshatóbetét (2) moshatobetet (2) mosható betét (3) mosható intimbetét (4) mosható tisztasági betét (1) mosibetét (3) mosibetet (3) nem jön meg (1) nőgyógyász (1) nőiciklus (1) nőidolgok (1) nőifánk (1) nőiség (1) nőititok (1) női ciklus (1) nyaralás (1) nyaralási baki (1) ökolányok (1) óvszer (1) pamuttampon (3) Poppy Pads (2) puncitéma (1) Rossman (1) rossmann (1) rossmann magyarország (1) rossz cukoranyagcsere (1) rossz emlék (1) rozina (1) sikersztori (1) std (1) sulis para (1) szabad vérzés (1) szárnyasbetét (1) személyes élmény (1) szex (1) szexy alkalom (2) szex menstruáció alatt (1) szex menzesz (1) szövetbetét (2) szűz (1) szüzesség (1) szüzesség elvesztése (1) tabu (1) tabutéma (1) tampon (6) tampon használat (4) tampon teszt (1) tampon vagy betét (1) tampon vs kehely (4) tapasztalat (1) (1) tesióra (1) tesióra para (1) testnevelésóra (1) the birds and the bees (1) TLB mini (1) tökéletes kehely (1) TSS (2) ünnepnap (1) utazásitipp (1) vagina (1) védekezés (1) vér (1) veszély (1) villáminterjú (1) virágok és méhecskék (1) vizesedés (1) vízvisszatartás (1) vörös stoptábla (1) zerowaste (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása