Like A Virgin...
avagy mindent a szüzességről!

Na vessünk akkor most egy pillantást "oda"! Aktuális még? Ha nem, akkor egyszer biztosan az volt... vagy lehet, hogy még most is az, csak nem tudsz róla. ;)

 4_jan_10_like_a_virgin.jpg

Már hozzászokhattatok ahhoz, hogy ezen a blogon bizony időnként tabukat döntögetünk, mert azt valljuk, hogy a testünkkel kapcsolatos dolgok - ha már egyszer minden nap vele-benne élünk - nem lehetnek tabuk. Most egy újabb ilyen téma következik: mindent az érintetlenségről!

Kezdjük az elején.

Honnan ered ez a szó? 

Szűz. Aki a nemi szemérmet "szeplőtlenül" megőrzi, férfival nem közösült nő. Másodsorban eredeti épségében lévő, tiszta, szeplőtlen, idegen elemmel nem vegyült.  

Vagy ezt jelenti az értelmező szótár szerint.:

Olyan <személy, főleg nő>, akinek még nem volt nemi kapcsolata senkivel; nemi tekintetben érintetlen.

Orvosilag már kicsit más.

Anatómiailag a szűzhártya a hüvely bemeneti gyűrűjénél található, és egy részlegesen záródó, hártyaszerű képződmény. Részlegesen záródó, tehát a szűzhártya rendszerint nem takarja teljes mértékben a hüvelybejáratot, így a menstruációs vér a szűzhártya résein, nyílásán keresztül tud távozni. A szüzesség elvesztése a szűzhártya átszakadását jelenti.

4_jan_10_hymen.jpg

Lehet, hogy még szűz vagy!

A szüzesség elvesztése orvosilag kicsit bonyolultabb annál, mint az első szexuális együttlét. Lehet a szűzhártya teljesen zárt, ez sajnos komoly gondokat is okozhat. Előfordulhat, hogy a szűzhártya átszakadása hamarabb megtörténik, mint az első szexuális együttlét: sportolás, jóga, lovaglás, vagy akár egyéb mozgás közben is bekövetkezhet. És van még egy opció: az, hogy nem következik be. Előfordul olyan eset is, hogy valaki már aktív szexuális életet él, akár gyermeket is szült, de technikailag még mindig szűz.

Egy biztos: a szüzesség életünk elkerülhetetlen része. Minden más azonban közel sem ilyen biztos. Van, aki kész nyűgnek tekinti, egyes kultúrákban (zömében a világ nyugati felén) túlesni dicsőség rajta, máshol (jellemzően keleten) valódi, ( pénzben is kifejezhető) kincs.

Ennek oka sok mindenben kereshető, leegyszerűsítve valószínűleg azért alakult így, mert a modern, nyugati, városi életmódban már teljesen elfogadott az, hogy egy nő élete során több férfival is létesít szexuális kapcsolatot, így kisebb a jelentősége annak, hogy ki volt a legelső. Arról már nem is szólva, hogy a legelső alkalom sokaknál (Bár közel sem mindenkinél!) kellemetlen. Bizonyos szempontból tehát jobb túl lenni rajta.

A másik nézőpont szerint azonban ez egy ajándék, amit a társadnak adhatsz, jele a bizalomnak, az egymásba vetett hitnek és nem utolsósorban egy olyan fontos lépés, amit együtt élhettek át.

Nem tisztem dönteni a két álláspont között, nem is szeretném ezt megtenni, de hogy mindkét meglátást árnyaljam megkérdeztem két merőben eltérő világlátású hölgyet, hogy ők mit gondolnak az érintetlenségről. 

Zsuzsa (37) a fővárosban él, egy ösztöndíjprogramnak köszönhetően az egyetemi éveiből 2 szemesztert Londonban tölthetett. Liberálisan szemléli az életet.

Vele szemben Melinda (35) konzervatív neveltetést kapott, egyházi iskolában végezte a tanulmányait, és a mai napig nagyon fontos számára a vallása.

4_jan_10_talking.jpg

- Vágjunk bele: mikor vesztettétek el a szüzességeteket?

Zsuzsa: Egy házibuli után, a gimis barátommal. 16 éves voltam.

- És te, Melinda?

Melinda: Számomra magától értetődő módon a nászéjszakámon, a férjemmel.

- Ahogy te fogalmaztál “magától értetődő” volt az számodra mindig, hogy szexuális életet csak házasságkötés után fogsz élni?

Melinda: Igen. Én mindig azt hallottam, és úgy is hiszem, hogy ez a legbizalmasabb, legintimebb viszony, és én ezt csak az igazival szerettem volna megtenni. Ráadásul így ő is biztos lehet benne, hogy valóban csak ő van az életemben.

Zsuzsa: És ehhez ilyen tárgyi bizonyíték is kell? Nem elég azt tudnia, hogy őt választottad, hozzámentél? Nem jobb az a tudat, hogy hiába voltál korábban szerelmes, hiába voltál akár együtt mással, mégis őt választottad?

Melinda: Nem. Nem válogattam, őt választottam, ez a lényeg. És abban a tudatban élhet, hogy soha nem fog felbukkanni senki a múltamból.

- Ez miért fontos?

Melinda: Így biztos lehet benne, hogy csak hozzá tartozom. Megvártam az első alkalommal... és ezt szerintem semmi más nem tudja pótolni.

- Zsuzsa, te erről mit gondolsz?

Zsuzsa: Az én szemszögemből sokkal többet jelent az, hogy hiába volt más, mégis mellette, az élettársam oldalán kötöttem ki. Vele már éretten, felnőtt nőként ismerkedtem meg, úgy, hogy volt szexuális tapasztalatom. Elmaradt a szerencsétlenkedés, előtte nem kellett gyengének mutatkoznom, amit szinte minennél jobban utálok... Erős és tapasztalt voltam, így választottam őt.

- Ha már itt tartunk, az első alkalmat hogyan éltétek meg?

Zsuzsa: Őszintén szólva én tényleg csak el akartam veszíteni végre. Tudtam, hogy nem az akkori barátom, Misi lesz az igazi, de azt is, hogy ha majd szembejön a nagy szerelem, akkor azt akarom, hogy tapasztalt nőként lásson. Az első egyébként nem volt rossz, nem fájt vagy hasonló, de különösebben jónak sem mondanám.

Melinda: Nekem nagyon különleges volt. Igaz, a lagzi után már holtfáradtak voltunk, így nem húztuk túl sokáig, de elsőre talán elég is volt annyi.

- A jelenlegi szexuális élteteteket mennyire befolyásolja az, hogy hogyan vesztettétek el a szüzességeteket?

Melinda: Tudom, hogy teljes mértékben megbízhatok a férjemben, és én is benne. Ő ismeri a legjobban a testemet, és ez óriási előny.

Zsuzsa: A saját örömömet is keresem, és ezt egyáltalán nem szégyellem, Nekem pedig ehhez hozzátartozik a magabiztosság, és ahhoz a tapasztalat.

Már elvesztetted, még őrizgeted, esetleg szeretnél már túllenni rajta? Bárhogy is legyen, az soha nem árt, ha tájékozódsz! ;)

(Rozina)

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://intimpiri.blog.hu/api/trackback/id/tr4913564687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Intim Piri

Üdv Intim Pirinél! :) Ebben a blogban mindenről szó lesz, ami vörös és forró, azaz menstruáció. Tapasztalati úton fogjuk körbejárni a nőt, a ciklust, a menzeszt, és mindazt, ami ezek mögött van, vagy lehet. Menstruációs kehely, intim higiénia, tapasztalatok a gyakorlatból, hormonális kérdések, ciklus, punci, méhnyak nyák, első és utolsó menzesz, body shaming, body-pride stb stb.... Kövess itt és facebookon, instán is. Ha van véleményed, beszélgessünk! :) Puszi, Piri<3

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Címkék

7 fun facts (2) anyák és tinik (1) anya lánya viszony (1) aquatampon (2) átszellőző intimbetét (1) a jó intimkehely (4) barnázás menstruáció után (1) beszámoló (1) beszéljünk a hüvelygombáról (1) Biointimo (2) candida (1) covid (1) COVID19 (1) Covid oltás mellékhatásai (1) Covid vaccina és a menstruáció (1) Covid vaccina mellékhatása (1) cup (1) diéta (1) elsőmensi (1) elsőmenstruáció (1) étkezés (1) fádalom (1) feleletválasztós (1) felvilágosítás (1) fogyókúra (1) free bleeding (1) fürdő (1) hangosinterjú (1) hirtelen hízás (1) hízás (1) hogy menstruálj betéttel tesiórán (1) horvátország (1) hulladékmentes (1) hulladékmentesen (1) hüvely (1) hüvelygomba (2) huvelygomba (1) hüvelyszárazság (1) intermittent fasting (1) intim (7) intimbetét (10) intimhigiénia (8) intimitás (3) intimkehely (11) intimkehely felmérés (1) intimpiri (3) intimtölcsér (7) intim betét (1) intim felvilágosítás (1) intim fertőzés ellen (1) intim kehely (5) intim tölcsér (6) intmbetet (1) karácsony (1) kehelytampon (6) kevés menzesz (1) kevés menzesz okai (1) kevés menzesz oka (1) kezelhető nemibetegség (1) Kis Fekete Barátnő (1) kitöltős teszt (1) konzervatív (1) környezet (1) különleges alkalom varázsa (1) liberális (1) megjött (1) méhnyak (1) méhszáj (1) melegítőtapasz (1) melody cikke (1) Melody cikke (1) mensi (10) mensikehely (3) menstruacio (9) menstruáció (22) menstruációskehely (2) menstruációs betét (2) menstruációs csésze (5) menstruációs hízás (1) menstruációs kehely (7) menstruáció késése (1) menstruáció után barnázás (1) menstruáció vaccina (1) menstruácó (1) menstrual cup (1) menzesz (6) menzesztapasz (1) menzesz téma (2) menzesz után barnázás (1) méretválasztás szempontjai (2) mialapján (2) miért nem jön meg (1) mitől késhet a menzesz (1) mitol keshet a menzesz (1) moshatóbetét (2) moshatobetet (2) mosható betét (3) mosható intimbetét (4) mosható tisztasági betét (1) mosibetét (3) mosibetet (3) nem jön meg (1) nőgyógyász (1) nőiciklus (1) nőidolgok (1) nőifánk (1) nőiség (1) nőititok (1) női ciklus (1) nyaralás (1) nyaralási baki (1) ökolányok (1) óvszer (1) pamuttampon (3) Poppy Pads (2) puncitéma (1) Rossman (1) rossmann (1) rossmann magyarország (1) rossz cukoranyagcsere (1) rossz emlék (1) rozina (1) sikersztori (1) std (1) sulis para (1) szabad vérzés (1) szárnyasbetét (1) személyes élmény (1) szex (1) szexy alkalom (2) szex menstruáció alatt (1) szex menzesz (1) szövetbetét (2) szűz (1) szüzesség (1) szüzesség elvesztése (1) tabu (1) tabutéma (1) tampon (6) tampon használat (4) tampon teszt (1) tampon vagy betét (1) tampon vs kehely (4) tapasztalat (1) (1) tesióra (1) tesióra para (1) testnevelésóra (1) the birds and the bees (1) TLB mini (1) tökéletes kehely (1) TSS (2) ünnepnap (1) utazásitipp (1) vagina (1) védekezés (1) vér (1) veszély (1) villáminterjú (1) virágok és méhecskék (1) vizesedés (1) vízvisszatartás (1) vörös stoptábla (1) zerowaste (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása